Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 156 2,4jtd макс. 180км/ч?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 156 2,4jtd макс. 180км/ч?!?!?

Колеги вчера излязох на магистралата да си изпробвам Алфата че ми се струва малко тромава на моменти.Вдигнах 180 и повече не щеше а педала на газта бе6е натиснат едва на 2/3 от вазможностите,но като се опитвах да подам о6те газ колата забива6е муцуната,сяка6 не6то не и достига6е.Днес смених въздушния филтър но промяна няма.Колата я взех преди 3 седмици но нямах възможност да я изпитам на магистрала.При покупката я диагностицирах в "Кафеджиев"-Бургас като изрично наблегнах на проверката на турбина и дебитомер.Според него всичко е ОК.Моторът ина4е работи перфектно(обороти,разход,не пуши).Би ли споделил някои опита си на какво може да се далжи тази тромавост(турбото се усеща но за кратко до кам 3000об/мин и на 1-ва и 2-ра е доста мудна)Къде във Варна майсторите разбират?(Защото в сервиза на Алфа до цирковата площадка са пълни некадърници- сменяха ми филтъра 3 часа!!!)
    156 2,4jtd 99г

примерно датчик на педала
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

на празен ход колата се форсира спокоино до 4500-5000об/мин.Ако е от него къде стои и как се сменя?
      156 2,4jtd 99г

Comment

Светва ли инжекторът на таблото като подаваш газта над 180 км/ч? Такова затлачване май обикновено води към дебитомер
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

В тоз сервиз до Цирковата площадка разбират от Алфи колкото фен на VW . И аз залагам на дебитомер
          Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Ни6то не светва и аз затва гледам да се консултирам с някои от вас.Не мога категорично да ре6а от какво е!Тук някои беше писал 4е нчкаква тръба на турбото се затлачвала с нагар и трябвало да се почисти ама неможах да разбера коя точно.Днес като сменях филтъра погледнах дебитомера - вижда се финна ре6етка която образува камера в която стои елемента от които се вижда един резистор видимо здрав но кои знае!Не знам какво точно му се разваля - но не го разглобих напълно.Тринте винта с които се държи целия цилиндър са развалени а самия елемент е захванат с два еврейски за цилиндъра.И при вас ли е така?Само елемента ли се сменя?
            156 2,4jtd 99г

Comment

А да прбва с хвърляне на боб върху предния капак и леща върху покрива?

Пак гадания, виж първо ЕКУ-то кво показва. Може да са сумати неща.

Comment

имах същия случай на 2.4 и се оказа че като сме сменяли филтъра сме забравили буксата на дебитомера колата не вдигаше повече от 180 включих буксата и се оправи работата
                та провери си филтри дебитомер.....с 2 думи диадностика
                Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Колеги за буксите е проверено и всичко е свързано.Тъй като съм нов тук под ЕКУ имате впредвид компютърна диагностика ли?Защото правих такава в Кафеджиев-Бургас.Изчетох целия форум и разбрах 4е ВОВО е много в 4ас с Алфите,но е 4ак в Сф.Имаме ли и тук някои като ВОВО във Варна на които може да се разчита?
                  156 2,4jtd 99г

Comment

Варна намерих един сервиз където човека който работи има подходящата апаратура за компютърна диагностика, освен това е фен на италианските коли. Но по-важното е че разбира и не е някой самоук майстор.....диагностиката е 15 лв. и съм много доволен от всичко. Намира се точно зад сервиза на Бош който е срещу Метро. Там като попитате и ще ви ориентират. Препоръчвам го на всеки. много компетентен и приятен човек, не се държи сякаш нещо му дължиш..... а сервизчето му е винаги изрядно чисто и подредено, което говори доста за това с какъв човек си имаш работа
                    155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Първоначално публикувано от MitkoVn
                      Колеги за буксите е проверено и всичко е свързано.Тъй като съм нов тук под ЕКУ имате впредвид компютърна диагностика ли?Защото правих такава в Кафеджиев-Бургас.Изчетох целия форум и разбрах 4е ВОВО е много в 4ас с Алфите,но е 4ак в Сф.Имаме ли и тук някои като ВОВО във Варна на които може да се разчита?
                      Няма Всеки се спасява поединично Иначе свястна диагностика правят в сервиза на "Бош" до Метро.
                      _______
                      146 JTD - ex

Comment

Ами да де! hsr точно него е цитирал! Trustworthy, какво се е случило на сребърната стрела- вчера я видях на Пикадили, някаква инфекция има отпред
                        Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от boian
                          Ами да де! hsr точно него е цитирал! Trustworthy, какво се е случило на сребърната стрела- вчера я видях на Пикадили, някаква инфекция има отпред
                          Ми един голф 4 ми се пречкаше нещо
                          _______
                          146 JTD - ex

Comment

Здрасти Митко....отиди в сервиза на Бош (зад жълтата сграда КИРОВ-БОШ) срещу МЕТРО. Там има един човек Галин. Той е свестен и ще ти направи диагностика.
                            Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                            Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                            Lancia Ypsilon '02

Comment

Колеги,благодаря на всички които се отзоваха със съвети.Ако знаете какво излезе?!?!ГОРИВЕН ФИЛТЪР!!!Смених го и колата откачи - върви като полудяла.Явно много се е бил задръстил.
                              156 2,4jtd 99г

Comment

Working...
                              X